It's time for Africa, again! - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Lindy - WaarBenJij.nu It's time for Africa, again! - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Lindy - WaarBenJij.nu

It's time for Africa, again!

Door: lindyberkhout

Blijf op de hoogte en volg Lindy

02 Februari 2019 | Nederland, Dordrecht

Hoi allemaal!

Weer een nieuwe reis.. De vorige reis was naar Azië (Sri Lanka + Malediven), dus dan is nu mijn geliefde Afrika weer aan de beurt. Een goede afwisseling! 2 maanden naar Malawi, Zuid-Afrika en Namibië.

Maandag 4 februari vertrekt het vliegtuig naar Malawi, waar ik in zal zitten! Na een tussenstop in Ethiopië, vlieg ik verder naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Dinsdagmiddag 5 februari verwacht ik hier aan te komen. Woensdagochtend 6 februari neem ik ’s ochtends vroeg de bus naar Mzuzu, noord-Malawi, om Jorine te bezoeken. Jorine loopt hier stage in de enige verslavingskliniek van Malawi. Na een aantal dagen bij haar in Mzuzu te zijn geweest, reizen we samen in 2 weken naar zuid-Malawi. Beeld je in: het prachtige meer, leuke dorpjes met snorkel- en duikplekjes, prachtige bergen en viewpoints om te beklimmen en, zoals men zegt, dé vriendelijkste mensen van Afrika wonen in Malawi: ik ben benieuwd!

Na dit bezoek aan ‘het warme hart van Afrika’, vlieg ik vanaf Blantyre naar Johannesburg. Omdat Johannesburg me niet zo’n gezellige stad (lees: onveilig) leek om te verblijven, vlieg ik dezelfde dag ook nog door naar Port Elizabeth. In Port Elizabeth begint mijn Zuid-Afrika avontuur. In Zuid-Afrika heb ik relatief weinig tijd, dus bezoek ik slechts 4 plaatsen, met als ultiem hoogtepunt: Kaapstad! Ein-de-lijk. Deze immense stad staat al een tijdlang op mijn wish-list en nu eindelijk mag ik daar zijn. Ontdekken waar Nelson Mandela lange tijd heeft vastgezeten, de Tafelberg beklimmen, pinguïns op het strand bekijken. Gaaf!

Op het einde van mijn Zuid-Afrika trip, vlieg ik vanaf Kaapstad door naar Windhoek. In Windhoek komt Sophie op dezelfde dag aan en dan kan onze Namibië-reis beginnen! 2 blonde meiden die een auto gehuurd hebben, een 4x4 nog wel, met een daktent erop. Dat klinkt als het begin van een slechte film, vooral als je ons een beetje kent :-) Maar, dat gaat vast goedkomen, want Sophie en ik hebben les gehad van haar vader over hoe we een autoband moeten verwisselen. Als volleerd automonteurs zullen wij aan de rit van een kleine 3000 km beginnen, in 3,5 week tijd. Autoband verwisselen kunnen we en we hebben een satelliet telefoon bij ons (want, Namibië is zo’n 20x groter dan NL en er wonen maar 2,5 miljoen mensen), dus niks te vrezen! Bepakt en bezakt met campingspul en een hoop blikvoer (want: weinig supermarkten onderweg) zullen wij door nationaal parken rijden waar we olifanten en leeuwen hopen te spotten, door het ruige Damaraland rijden, een ruig gebied met woestijnen en kilometers oranje zand en nog véél meer.

Ik probeer zo af en toe een berichtje te plaatsen op dit blog, dus blijf me vooral volgen! :-)

Lindy